ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

У порядку денному - питання бюджету і проект змін до Конституції.

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання. У порядку денному - питання бюджету і зміни до Конституції в частині правосуддя.

Депутати можуть проголосувати за направлення на аналіз Конституційного Суду проекту судової реформи.

У переліку планованих до розгляду законопроектів, пов'язаних із держбюджетом-2016, вказано проекти законів №3627 про обов'язкове перерахування державними підприємствами до бюджету щонайменше 30% річного чистого прибутку, №3628 про дозвіл розкриття банківської таємниці за запитом Міністерства фінансів для перевірки даних громадян, що надаються під час оформлення соціальних виплат, і №3632 про легалізацію казино, букмекерів і лотерей.

На вечірньому засіданні заплановано розглянути законопроект про внесення змін до Податкового кодексу для забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році.

Також у першому читанні плануються до розгляду законопроекти №3533 про скасування введеного з 2015 року додаткового імпортного збору 5-10% і №2504а про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних.

У другому читанні депутати мають намір розглянути законопроекти №2392а і №2393а про звільнення від оподаткування митними платежами техніки, необхідної для реалізації проекту модернізації Бортницької станції аерації, і №2090а про заборону в період проведення антитерористичної операції укладення компенсаційних договорів на імпорт оборонної продукції, робіт і послуг.

Крім того, до порядку денного включено законопроект №3224 про ID-картки, що підтверджують громадянство, особистість або спеціальний статус.

Також у порядку денному запропоновано розглянути на засіданні ветовані президентом законопроекти з його пропозиціями - №3225, в якому пропонується скасувати зобов'язання для Міністерства внутрішніх справ закрити всі оперативно-розшукові справи, відкриті до 6 листопада 2015 року, і №1848, яким визначається порядок призначення командування Національної гвардії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram