ГоловнаПолітика

Мін'юст розширить функції центрів безоплатної правової допомоги

Центри замінять управління юстиції на місцях.

Мін'юст розширить функції центрів безоплатної правової допомоги
Фото: minjust.gov.ua

Наступного року систему надання безоплатної правової допомоги буде розширено, вона отримає функції органів юстиції на місцях, повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

"Починаючи з наступного року ми запускаємо систему розширення центрів безоплатної правової допомоги та передаємо їм функції органів юстиції на місцях. Людина, яка буде приходити в такі центри, зможе отримати первинну правову допомогу, допомогу адвоката, необхідні документи як через фронт-офіс, будь-які наші онлайн-сервіси та консультації. Це ті функції, які має виконувати міністерство юстиції європейського зразка", - наводяться на сайті Мін'юсту слова Петренка.

За його словами, Мін'юст отримав у спадок 700 районних управлінь юстиції радянського зразка, де співробітники були далекі від того, щоб надавати допомогу простому громадянинові.

"Ми повинні перейти до системи центрів справедливості, які візьмуть на себе функції комунікації з громадянами в конкретних громадах, районах, маленьких містечках. Вони повинні стати обличчям системи юстиції на місцях. Це буде функціональне завершення реформи Мін'юсту", - додав міністр юстиції.

За його словами, розвиток системи безоплатної правової допомоги є одним із пріоритетних напрямів роботи на наступний рік.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні розпочали роботу 100 центрів із надання безоплатної правової допомоги. У них надають юридичні послуги малозабезпеченим, дітям-сиротам, учасникам АТО, сім'ям загиблих воїнів, ветеранам та іншим громадянам, які не мають можливості оплатити послуги адвокатів.

Проект частково профінансовано урядом Канади (9 млн канадських доларів). Унесок українського бюджету - 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram