ГоловнаПолітика

"Антонов" відмовився називати Ан-178 на честь Бандери

Підприємство наплювало на думки 250 тис. учасників конкурсу.

"Антонов" відмовився називати Ан-178 на честь Бандери
Фото: EPA/UPG

Держпідприємство "Антонов" підбило підсумки конкурсу на назву для новітнього українського літака Ан-178. Найбільшу кількість голосів отримали варіанти Амет-Хан Султан, Степан Бандера і Кіборг. Однак "Антонов" вирішив залишити літаку назву Ан-178.

Як повідомляє держпідприємство у фейсбуці, після оприлюднення проміжних результатів голосування в перебіг конкурсу втрутилася політика.

"Боротьба за назву стала приводом міжнародних політичних баталій. ДП "Антонов" відоме у світі як засновник науково-технічного прогресу, флагман українського літакобудування. Дотримуючись цих високих принципів, підприємство не може допустити використання бездоганного бренда "Ан" у політичних протистояннях. Тому новий транспортний "Ан" залишається в міжнародній класифікації як Ан-178", - йдеться в повідомленні.

У конкурсі взяли участь близько 250 тис. користувачів Фейсбуку.

Нагадаємо, після оприлюднення проміжних результатів голосування виявилося, що серед лідерів - варіант назви Ан-178 на честь Бандери. Це викликало чималий ажіотаж у російських ЗМІ. Посол Росії в ООН Віталій Чуркін навіть обурювався на засіданні Ради Безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram