ГоловнаПолітика

Засідання контактної групи 22 грудня може стати останнім

Дія Мінських угод закінчується через 11 днів

Засідання контактної групи 22 грудня може стати останнім
Фото: МИД Беларуси / Twitter

22 грудня в Мінську відбудеться останнє у 2015 році засідання Тристоронньої контактної групи.

Серед ключових питань порядку денного – звіт гуманітарної підгрупи зі звільнення полонених, насамперед тих, хто гостро потребує допомоги лікарів.

"Україна впевнена: абсолютно реально досягти суттєвого прогресу на цьому засіданні - за наявності, в першу чергу, відповідної волі у представників окремих районів Донецької та Луганської областей", - написала прес-секретар Леоніда Кучми (уповноважений від України на переговорах) Дарка Оліфер у фейсбуці.

У плані роботи підгрупи з безпеки - заслухати звіт представників Спільного центру з питань контролю і координації сторін про забезпечення режиму припинення вогню.

"Завтрашня зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську буде останньою у 2015 році. Подальша робота Тристоронньої контактної групи, в тому числі і питання для обговорення у порядку денному, залежатиме від рішення лідерів країн нормандської четвірки", - додала Оліфер.

Нагадаємо, Тристороння контактна група (Україна, Росія, ОБСЄ) обговорювала практичне виконання Мінських угод. Термін цих угод закінчується у 2015 році. Про підготовку зустрічі лідерів країн нормандської четвірки (Петро Порошенко, Володимир Путін, Ангела Меркель, Франсуа Олланд) для продовження терміну дії документа на 2016 рік інформації немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram