ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Слідком РФ перевіряє пост Навального про "здирання шкіри із судді"

У діях опозиціонера побачили "ознаки наклепу"

Слідком РФ перевіряє пост Навального про "здирання шкіри із судді"
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Слідчий комітет Російської Федерації почав перевірку на наявність наклепу в пості опозиціонера Олексія Навального, який стосується судді Нікулінського суду Москви.

Про це йдеться у відповіді СК РФ на запит депутата Держдуми Анатолія Виборного про проведення перевірки, повідомляє ТАСС.

"У діях Навального вбачають ознаки злочину, передбаченого статтею 298.1 Кримінального кодексу РФ", - йдеться в документі. Йдеться про статтю КК "наклеп на суддю, присяжного засідателя, прокурора, слідчого, особу, яка провадить дізнання, судового пристава".

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі до 2 млн рублів або зарплати чи іншого доходу засудженого за період до трьох років, або обов'язкових робіт на термін до 360 годин. Санкції можуть бути жорсткішими, якщо наклеп "пов'язаний з обвинуваченням особи у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину".

23 жовтня Навальний прокоментував на своєму сайті рішення Нікулінського суду Москви, який постановив, що фігуранти справи "Кировлеса" повинні виплатити 16 млн рублів. Свій пост Навальний проілюстрував фрагментом картини "Суд Камбіса" з підписом: "Здирання шкіри з продажного судді Борисова".

"Не розумію, де вони наклеп знайшли. У вихідному пості просто описано дивовижну юридичну майстерність "судді" Борисова, який виніс рішення за день і за відсутності позивача і потерпілого (і навіть не повідомивши їх), без експертизи та відхиливши всі клопотання.

Єдиний наклеп у цьому пості - із "судді" Борисова шкіру ніхто не здирав, хоча Герард Давид явно писав свій диптих для таких, як він", - прокоментував дії Слідкому Навальний у Фейсбуці.

"У мене вже був депутат-єдинорос, який судив мене за "наркомана" і приніс "довідку, що він не наркоман". Тож цілком імовірно, скоро ви побачите якийсь такий репортаж з нового суду наді мною: прийшовши на засідання, суддя Нікулінського суду Борисов роздягнувся і продемонстрував присутнім свою шкіру, викривши Навального в наклепі", - додав він.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав "замовним" розслідування Фонду боротьби з корупцією Навального про бізнес синів генпрокурора Юрія Чайки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram