ГоловнаПолітика

Провладну більшість у ТВК Маріуполя контролює бізнесмен Тернавський, - кандидат у депутати міськради

У місті намагаються зірвати вибори

Провладну більшість у ТВК Маріуполя контролює бізнесмен Тернавський, - кандидат у депутати міськради
архивное фото
Фото: Макс Требухов

У Маріуполі запущено повноцінний процес зриву виборчої кампанії.

Про це сьогодні на брифінгу заявив кандидат у депутати міської ради Андрій Федай, інформує РБК-Україна.

"Робота територіальної комісії міста Маріуполя саботується окремими членами територіальної комісії, які увійшли туди за квотами провладних партій. Насамперед, це партія "Солідарність", це партія "БЮТ", це партія "Самопоміч", "Радикальна партія". Вже маски зірвано. Нам достеменно відомо, що члени комісії від цих партій регулярно збираються на одному з підприємств міста Маріуполя: це молокозавод, який належить одному з кандидатів у мери - Юрію Івановичу Тернавському. Регулярно проводяться наради. Вони отримують рекомендації і директиви як діяти. Сьогодні надійшла директива саботувати роботу територіальної виборчої комісії, щоб нові члени комісії не склали присягу. Таким чином, питання виборчої кампанії в місті Маріуполі знаходиться під великим питанням", - заявив Федай.

За його словами, списки партії "Солідарність", партії "Самопоміч", "Радикальної партії" сформовано з людей, які безпосередньо пов'язані із кандидатом у мери Юрієм Тернавським.

"Як пазли стають на свої місця, інформація, яку, напевно, ви всі чули у вересні, коли ми слухали аудіозапис про хабар у 5 мільйонів доларів, який пропонували партії Петра Порошенка, партії "Солідарність", за підтримку кандидата в мери на цих виборах. Сьогодні ми бачимо, що партія "Солідарність" чітко працює в одній зв'язці з кандидатом у мери Юрієм Тернавським. Стають пазли на свої місця, що списки партії "Солідарність", партії "Самопоміч", "Радикальної партії" сформовано з людей, які також безпосередньо пов'язані з Юрієм Івановичем", - сказав Федай.

"Процес саботажу запущено. І я б хотів сказати цим людям і цим партіям, що не треба танцювати під дудку однієї людини. У партії "Солідарність" є свій кандидат у мери. Ми його не бачимо. Ми бачимо, що партія "Солідарність" підтримує одну людину: Юрія Івановича. Я б хотів сказати і Юрію Івановичу: як глибоко віруюча людина не займайтеся саботажем, не зривайте вибори, не входьте в історію міста Маріуполя як людина, яка зґвалтувала демократію і поламала вибори в місті, що є форпостом України, містом-патріотом, містом-трудівником, 10-м містом за значимістю і за кількістю населення в нашій країні", - додав він.

Він закликав зупинитися і чесно провести вибори. "Я розумію, що шанси на перемогу у нього (Юрія Тернавського, - ред.) вкрай низькі. І він сам це розуміє. Тому зараз запущено другий сценарій: щоб він став головою військово-цивільної адміністрації. Не треба через зґвалтування законів і конституції про демократичні права і свободи наших громадян сідати на такі пости. Це аморально, це суперечить і людським принципам, це незаконно. Люди цього не зрозуміють. Тому потрібно зупинитися. Треба провести вибори. Треба людям дати проголосувати, щоб ми нормально дивилися один одному в очі" , - підкреслив Андрій Федай.

Як заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, вибори в Маріуполі ні скасувати, ні перенести не можна.

"За конституцією і за законами України юридично неможливо скасувати вибори, що почалися. Скасування виборчого процесу після його початку фактично означатиме припинення реалізації гарантованого Конституцією України права громадян, що є абсолютно неприпустимим. Ні з правової точки зору, ні, я впевнений, з політичної. З правової точки зору, таке рішення не уповноважений приймати жоден орган в нашій державі. Одного разу почавшись, будь-який виборчий процес може закінчитися лише офіційним встановленням офіційних результатів виборів, для чого необхідно провести голосування на виборах. З політичної точки зору, мені схожі заяви так само здаються досить недоречними. Оскільки Україна зараз знаходиться під пильною увагою світової спільноти, в тому числі і в контексті виконання мінських домовленостей", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що вибори в Маріуполі - під загрозою зриву. Скандали відбувалися буквально на кожному засіданні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram