ГоловнаПолітика

США передали Україні радіопередавачі для мовлення на Донбасі

FM-передавачі посилять можливості для ведення теле- і радіомовлення на Донбасі.

США передали Україні радіопередавачі для мовлення на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Уряд США передав Україні три радіопередавачі для здійснення теле- і радіомовлення на всій території Донбасу.

Про це повідомила прес-служба посольства США в Україні.

"Сьогодні Сполучені Штати передали Україні перше із серії поставок обладнання для здійснення мовлення, щоб допомогти поліпшити українські технічні можливості, щоб мовити на сході України", - сказано в повідомленні.

Заступнику міністра інформації Тетяні Поповій, яка представляла уряд України, було передано три FM-радіопередавачі. Як зазначила Попова, ці радіопередавачі значно посилять можливості для ведення теле- і радіомовлення на Донбасі.

Ці радіопередавачі буде задіяно для теле- і радіомовлення на тимчасово окупованих районах Донецької області.

Посол США в Україні Пайєтт зазначив, що ці передавачі повинні забезпечити жителям Донбасу "доступ до точних, високоякісних новин та інформації".

Посол назвав важливим бажання українського уряду і надалі налагоджувати зв'язок з жителями тих територій Донбасу, котрі не підконтрольні українській владі. На його переконання, ці передавачі повинні мати важливе значення у відповіді української влади на інформаційну війну Кремля, яку Росія проводить на сході України.

Нагадаємо, раніше в прес-службі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України з посиланням на коментарі слухачів у Facebook повідомили, що в Криму на середніх хвилях АМ доступне мовлення трьох українських радіостанцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram