ГоловнаПолітика

У Лозовій перешкоджають мовленню найбільшого місцевого телеканалу

Невідомі двічі пошкоджували кабель

У Лозовій перешкоджають мовленню найбільшого місцевого телеканалу
архивное фото
Фото: tsn.ua

У ніч з 21 на 22 жовтня у Лозовій Харківській області невідомі пошкодили кабель, що забезпечує мовлення найбільшого міського телеканалу «Сигма». Представники каналу пов'язують інцидент зі своєю журналістською діяльністю і припускають, що за подією стоїть один із передвиборних штабів.

Про це повідомив директор телеканалу «Сигма» Віктор Гаращук.

«Все почалося ще 2 тижні тому, коли у місцевого провайдера зламався модулятор, який приймає наш сигнал, і 15000 квартир - більш ніж половина жителів Лозової - залишилися без «Сигми». Нам змінили канал, але тепер, щоб дивитися нас, людина мусить вручну переналаштувати свій телевізор, а це непросто. А у ніч з 21 на 22 жовтня «Сигма» зникла з ефіру повністю - невідомі вирізали шматок кабелю, що передає наш сигнал зі студії на телецентр. Ми орендуємо оптоволоконну лінію зв'язку у компанії «Мега». Одна з ділянок кабелю пролягає по опорах моста - саме її пошкодили зловмисники», - сказав Віктор Гаращук.

У четвер провайдер розпочав відновні роботи, і о 16-00 телеканал повернувся в ефір. Але вже о 19-00 сигнал знову зник - бригада виїхала на місце і встановила, що на мосту знову обрізано шматок кабелю, цього разу ще більший.

«Сьогодні об 11-00 лінію знову відновили, але ми не виключаємо нових диверсій. Щоб нормально відпрацювати останній ефір перед «Днем тиші», ми виставимо патрулі для їхного запобігання. Безумовно, ми пов'язуємо ці інциденти з нашою журналістською діяльністю і вважаємо наступом на свободу слова. В ефірі ми дотримуємося балансу думок, дотримуємося всіх журналістських стандартів, у нас найбільша аудиторія в Лозовій. Очевидно сьогодні, наприкінці передвиборчої кампанії, наші гострі ефіри та об'єктивні новини заважають комусь із кандидатів у мери», - підкреслив Віктор Гаращук.

За словами директора телеканалу, відключення від ефіру небезпечне ще й тому, що «Сигма» - єдине ЗМІ з крупним покриттям, здатне оперативно сповіщати жителів Лозової про надзвичайні ситуації.

«У 2008 році, коли в місті були вибухи, «Сигма» була єдиним джерелом інформації для населення - тільки ми оперативно повідомляли, куди евакуюватися, де штаби, де укриття. На сьогодні у нас знеструмлено все ефірне наземне мовлення. У разі будь-якої події, ми не зможемо сповіщати людей. Це значно небезпечніша загроза, ніж невихід в ефір чергового випуску новин», - резюмував Гаращук.

Довідка. Телеканал «Сигма» з 1993 року здійснює мовлення у місті Лозова і Лозівському районі. Орієнтовна аудиторія телеканалу - 350 тисяч осіб. Кількість годин власного мовлення - 5.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram