ГоловнаБлогиБлог Руслана Сольвара

Путін нав’язує Європі свій порядок денний

Участь у конфлікті в Сирії, заяви Франції про можливість продажу її зброї Росії, неоднозначні висновки, озвучені Радою безпеки Нідерландів, непевні заяви Меркель у Парижі є фрагментами загальної картини, яка свідчить, що Путіну частково вдається нав’язати Європі свій політичний порядок денний.

Фото: EPA/UPG

На противагу Україна має домагатися того, щоб політична ізоляція путінської Росії тривала, а економічна – посилювалася. Для цього варто постійно нагадувати європейським лідерам про причетність вищого керівництва РФ до переломного моменту в їхніх стосунках – до знищення пасажирського авіалайнера і вбивства невинних людей.

Допоки триватиме публічна дискусія довкола участі Росії у знищенні боїнга, будь-який європейський лідер, який тиснутиме руку Путіну, потраплятиме в делікатне становище у себе в країні.

Матеріальні докази і свідчення очевидців трагедії є незаперечними. При цьому йдеться про причетність до вбивства пасажирів саме найвищого керівництва Росії, без дозволу якого така могутня зброя як «БУК» не могла полишити кордони РФ.

Щоб посилити тиск на Москву, Україні потрібно синхронно взаємодіяти з іншими причетними країнами – Нідерландами, Австралією, Малайзією, Бельгією – у проведенні інформаційної кампанії з підтвердження акту тероризму й участі збройних сил РФ у конфлікті на Донбасі.

Руслан Сольвар Руслан Сольвар , Народний депутат України 7-го та 8-го скликань, член фракції "Блок Петра Порошенка"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram