ГоловнаПолітика

Міліція Києва почала розслідувати побиття вболівальників "Челсі"

Справу відкрито за статтею "Хуліганство".

Міліція Києва почала розслідувати побиття вболівальників "Челсі"
Фото: Стоп-кадр с видео

Міліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом бійки між футбольними вболівальниками "Динамо" і "Челсі" 20 жовтня в Києві.

"Кримінальне провадження правоохоронці відкрили після виявлення цієї інформації в Інтернет-мережі, оскільки жодних повідомлень про побиття іноземців на НСК "Олімпійський" під час футбольного матчу між командами "Динамо" і "Челсі" в органи внутрішніх справ не надходило", - сказано в повідомленні МВС.

Печерське РУ ГУ МВС відправило звернення в адміністрацію НСК "Олімпійський" про надання інформації про інцидент і записів цієї конфліктної ситуації з камер спостереження, встановлених на стадіонах.

При цьому міліція наголошує, що забезпечує охорону громадського порядку під час футбольних матчів лише на прилеглих до стадіонів територіях. Правопорядок і безпеку вболівальників безпосередньо на стадіоні забезпечують стюарди та служба безпеки стадіону.

"Тому з метою встановлення обставин бійки буде опитано працівників НСК «Олімпійський» і стюардів, які перебували на стадіоні", - додали в МВС.

Кримінальне провадження розпочато із попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує покарання - до чотирьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, УЄФА відкрила дисциплінарну справу проти київського клубу "Динамо" за расистську поведінку вболівальників та інші інциденти на стадіоні НСК "Олімпійський" під час матчу Ліги чемпіонів проти "Челсі" 20 жовтня в Києві. Покаранням може бути виключення з поточного розіграшу Ліги чемпіонів, або зняття очок, або матч чи два без глядачів.

Група молодих людей напала під час матчу на трибунах стадіону на глядачів, серед яких були темношкірі вболівальники. Цей інцидент зафіксували представники організації "Футбол проти расизму в Європі" (FARE). Видання The Guardian виклало відео інциденту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram