ГоловнаПолітика

Керрі побачив прогрес у виконанні мінських угод

За словами держсекретаря, про це свідчать 50 днів перемир'я.

Керрі побачив прогрес у виконанні мінських угод
Фото: ImageLink Photo/Dennis Kan

Держсекретар США Джон Керрі хоче якнайшвидшого вирішення українського конфлікту, який відволікає від вирішення інших, не менш нагальних проблем.

У такому дусі керівник зовнішньополітичного відомства США висловився після переговорів у Берліні з міністром закордонних справ ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром, повідомляє Укрінформ.

"Ми раді тісно співпрацювати з нашими друзями в Німеччині та Франції для того, щоб цей процес також зменшувався і був ліквідований як один з конфліктів, який потребує так багато часу, енергії та зусиль", - заявив Керрі.

Американський міністр подякував Німеччині за ту особливу роль, яку вона грає разом з Францією "в реалізації всіх надій і очікувань у контексті України".

"Ці країни дуже допомагають, щоб Мінський процес продовжував іти шляхом реалізації в останні місяці, щоб угоди повністю виконувалися", - сказав Керрі.

Водночас він зазначив, що є ще "критичні частини".

"ОБСЄ, як і раніше, потребує доступу в місця, різну зброю все ще потрібно відвести, виборчі закони - втілити в життя, але те, що впродовж 50 днів перемир'я в принципі дотримується, свідчить про досягнутий прогрес", - наголосив держсекретар.

Нагадаємо, раніше Вашингтон позитивно оцінив повідомлення про перенесення незаконних виборів на Донбасі і початок відведення важкого озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram