ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

Путін: ситуація в Україні створює "небезпеку" для Росії

Президент РФ назвав президентські вибори в Україні вакханалією і державним переворотом.

Путін: ситуація в Україні створює "небезпеку" для Росії
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що ситуація в Україні створює "небезпеку" для РФ, зазначив, що не робить різниці між росіянами і українцями.

Про це він сказав на засіданні міжнародного дискусійного клубу "Валдай", пише УНІАН.

"Вона (ситуація в Україні - УНІАН), звичайно, створює для нас небезпеку, але хіба ми створили цю ситуацію", - сказав Путін.

Він заявив, що Віктор Янукович програв вибори Віктору Ющенку в результаті третього туру голосування, який не передбачений у Конституції, і це було підтримано західними країнами.

"Яка ж це демократія, вакханалія просто. Один раз зробили це, а потім ще в більш грубій формі повторили це при зміні влади при державному перевороті в Україні зовсім недавно", - сказав Путін.

Він заявив, що Росія не бореться з вибором українського народу і приймає будь-який вибір. "Це братська для нас країна, братній народ. Я взагалі не роблю різниці між росіянами і українцями, але ми проти такої форми зміни влади, вона погана взагалі, а на пострадянському просторі неприйнятна абсолютно", - сказав він.

Путін зазначив, що у багатьох республік колишнього союзу "нема ще традицій державності, стійкої політичної системи, треба дуже дбайливо ставиться до того, що є, допомагати розвиватися".

Путін заявив, що РФ була не проти роботи з людьми, які прийшли до влади в результаті третього туру в Україні - Ющенком і Тимошенко: «Ні, ми працювали з ними, хоча вони вважалися абсолютно прозахідними політиками, ми з ними зустрічалися, їздили до Києва , приймали в Росії, сперечалися, іноді жорстко з економічних питань, але співпрацювали".

Він заявив, що як можна прийняти державні перевороти.

"Ви нам тут Ірак і Лівію влаштуйте. Офіційна влада США не соромлячись витрачає мільярди доларів - 5 млрд. на підтримку опозиції", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram