ГоловнаПолітика

Американські радари для ЗСУ не зможуть відповісти на обстріли Росії, - ЗМІ

США не хочуть, щоб нові системи дратували Росію, зауважує видання.

Американські радари для ЗСУ не зможуть відповісти на обстріли Росії, - ЗМІ

США "модифікують" контрбатарейні радари для України, щоб українські Збройні сили не могли відповісти на обстріли з Росії.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на американських чиновників, які повідомили цю інформацію виданню The Wall Street Journal.

Американські чиновники зазначили, що просунуті американські контрбатарейні радари AN/TPQ-36, які за рішенням президента США Барака Обами незабаром отримає Україна, змінять - зроблять неможливими їхнє використання для нанесення удару-відповіді по території Росії.

Ці радари загальною вартістю 10 млн доларів прибудуть на Яворівський полігон у Львівській області в середині листопада.

Американські чиновники пояснили, що радари AN/TPQ-36 будуть "модифіковані" для того, щоб українські військові не змогли "загострити конфлікт, використовуючи їх для контрударів по артилерії, яка веде обстріл з території Росії".

"Враховуючи дотримання режиму припинення вогню на сході України та зменшення кількості артилерійських обстрілів, США не хочуть, щоб нові системи дратували Росію", - зазначає видання.

Також повідомляється, що сенатор-республіканець Джон Маккейн, який очолює комітет Сенату з питань збройних сил, заявив, що внесення в радари зазначених модифікацій є симптомом "неадекватного переконання" адміністрації Обами, що президент Росії Володимир Путін змінить свою лінію щодо України.

Радарна система AN/TPQ-36 дозволяє негайно і точно визначати місце розташування ворога на карті з моменту першого здійснення артилерійського, ракетного (з відстані до 18 км) або мінометного (до 24 км) удару по території, безпеку якої забезпечує система.

Недавно Президент України Петро Порошенко заявив, що в середині листопада в Україну прийдуть спеціальні контрбатарейні станції великої дальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram