ГоловнаПолітика

США вимагають припинити "пародію на правосуддя" стосовно Савченко

Штати стурбовані зловживанням судової системи Росії.

США вимагають припинити "пародію на правосуддя" стосовно Савченко
Фото: EPA/UPG

США рішуче засуджують подальше ув'язнення Надії Савченко, Олександра Кольченка та Олега Сенцова і вимагають звільнення всіх українських заручників, яких російська сторона продовжує незаконно утримувати.

З такою заявою виступив на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні посол США при організації Даніель Байєр, повідомляє Укрінформ.

"Ми не забули ні про них, ні про всіх інших українських заручників, затриманих на підставі необґрунтованих звинувачень з боку Росії", - заявив представник США.

Він підкреслив, що Штати глибоко стурбовані серйозними підозрами щодо жорстокого поводження та проявів насильства проти українських полонених у Росії.

"Ми також глибоко стурбовані зловживанням судової системи Росії", - зазначив представник США, назвавши суд над Савченко "пародією на правосуддя".

Байєр підкреслив, що Росія "повинна негайно зняти безпідставні звинувачення та вироки проти Савченко і всіх інших українських заручників, яких вона утримує, і звільнити їх".

У зв'язку з цим представник США заявив, що санкції проти Російської Федерації залишаться доти, поки вона повністю не виконає свої зобов'язання щодо Мінських угод. "Продовження утримання українських заручників прямо суперечить зобов'язанням Росії, визначеним у Мінському пакеті заходів у лютому", - зазначив американський дипломат.

Нагадаємо, ОБСЄ у своїй резолюції заявила, що Росія утримує Надію Савченко в ув'язненні з політичною метою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram