ГоловнаКультура

У Київському театрі оперети покажуть виставу на підтримку важкохворих дітей

Гроші від продажу квитків на екранізацію повісті "Оскар і Рожева дама" підуть на створення виїзних служб з надання дитячої паліативної допомоги.

11 жовтня на сцені Київського національного академічного театру оперети відбудеться прем'єра театрального арт-проекту "Оскар і Рожева дама" за мотивами повісті Еріка-Еммануеля Шмітта. Про це LB.ua повідомили організатори заходу.

Ирма Витовская в спектакле "Оскар и Розовая дама"
Фото: Юрий Бакай
Ирма Витовская в спектакле "Оскар и Розовая дама"

Відома повість "Оскар і Рожева дама" написана у формі 14 листів десятирічного хлопчика Оскара, невиліковно хворого на рак, якому не допомагають ні хіміотерапія, ні пересадка кісткового мозку. Ця постановка - багатовимірне сценічне рішення з використанням анімації, пластики, сучасних технологій і документального відео.

Головні ролі у виставі виконають діти - учні івано-франківських театральних студій (Марко Кирильчук та Влад Балюк).

Дети исполнят главные роли в спектакле
Фото: Юрий Бакай (Facebook)
Дети исполнят главные роли в спектакле

Проект об'єднав творчі зусилля художників з різних міст і різних театрів. Актриса Ірма Вітовська, режисер Ростислав Держипільський, гурт "Океан Ельзи", художник Андрій Єрмоленко, балетмейстер Ольга Семьошкіна та актори Івано-Франківського театру імені Івана Франка доклали зусиль, щоб спектакль став приводом до вирішення важливої соціальної проблеми - створення в Україні доступної системи паліативної допомоги для важкохворих дітей.

Кошти від благодійного спектаклю підуть на створення виїзних служб з надання дитячої паліативної допомоги вдома.

Нагадаємо, в Києві відбулася виставка "Діти, яких нема", присвячена проблемам допомоги невиліковно хворим дітям в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram