ГоловнаКультура

Кінематографісти виступили за продовження податкових пільг для своєї галузі (документ)

Якщо пільги скасують, кіноіндустрія зазнає великих втрат

Кінематографісти виступили за продовження податкових пільг для своєї галузі (документ)
Фото: www.ukrkino.com.ua

Українські кінематографісти написали відкритого листа прем'єр-міністру Арсенієві Яценюку з проханням продовжити пільги для кіногалузі, що чинні до 1 січня 2016 року.

Зазначають: якщо ці пільги не продовжити, галузь зазнає великих втрат вже в перші місяці наступного року, а державні кіностудії і Центр Довженка збанкрутують.

Лист підписали голова Спілки кінематографістів Сергій Тримбач, директор Центру Довженка Іван Козленко, директор кіностудії ім. Довженка Олесь Янчук, директор кінокомпанії B&H Film Distribution Богдан Батрух, директор МКФ "Молодість" Андрій Халпахчі, директор ОМКФ Юлія Синькевич та інші.

Зазначимо, що в інтерв'ю LB.ua міністр культури В'ячеслав Кириленко заявляв, що податкові пільги суперечать політиці уряду. Незважаючи на це, Кабмін продовжив пільги для книговидавців.

Загалом влада шукає шляхи законодавчих реформ у сфері кіно. Наприклад, у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти, що стосуються розвитку українського кіно. Перший зареєстрували нардеп Микола Княжицький і два інші депутати з парламентського комітету з питань культури і духовності - в ньому йдеться про створення Інституту кіно і про його фінансування за рахунок національних лотерей. Проект закону розкритикувала професійна спільнота. Альтернативний законопроект внесла інша група депутатів із того самого комітету. Цей проект закону готувало співтовариство "Кінокраїна" спільно з Держкіно - в ньому також йдеться про фінансування кіно за рахунок доходів від національних лотерей, а також запропоновано механізм фінансування кіно.

Фото: Центр Довженка

Фото: Центр Довженка

Фото: Центр Довженка

Фото: Центр Довженка

Нагадаємо, раніше Держкіно отримало додаткові 100 млн грн на створення та дистрибуцію національного кіно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram