ГоловнаСвіт

США: більш ніж 90% російських авіаударів спрямовані проти сирійської опозиції

У Держдепі сумніваються в можливості об'єднати зусилля армії Асада і повстанців у боротьбі з ІД.

США: більш ніж 90% російських авіаударів спрямовані проти сирійської опозиції
Фото: EPA/UPG

Понад 90% російських авіаударів у Сирії не спрямовані проти терористичних угруповань "Ісламська держава" і "Аль-Каїда".

Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі, повідомляє агентство AFP.

"Більш ніж 90% ударів спрямовані не проти ІД і пов'язаних з "Аль-Каїдою" угруповань, а проти опозиції, яка домагається відставки (президента Сирії Башара) Асада", - сказав Кірбі.

Він також засумнівався в тому, що можна об'єднати зусилля армії Сирії й опозиційної Вільної сирійської армії в боротьбі з ІД. "Я не можу уявити, як це можливо", - сказав Кірбі, зазначивши, що не чув про таку пропозицію.

Представник Держдепу підтвердив, що США поки що не готові обмінюватися з Росією розвідданими щодо Сирії, оскільки Вашингтон і Москва переслідують різні цілі. "Я не знаю, як ви можете ділитися розвідувальними даними, коли ви не поділяєте базових спільних цілей у Сирії", - сказав Кірбі.

Раніше стало відомо, що президент Франції Франсуа Олланд запропонував об'єднати зусилля армії Асада і Вільної сирійської армії в боротьбі з ІД. При цьому у Вільній сирійській армії назвали "нелогічним" пропозицію об'єднати зусилля повстанців і сирійської армії.

Росія на прохання Асада почала повітряну операцію в Сирії 30 вересня. Відтоді російська авіація завдала 112 ударів. Крім того, в середу 26 крилатих ракет випустили кораблі Каспійської флотилії. За даними НАТО і правозахисників, жертвами російських ударів ставали представники помірної сирійської опозиції та мирні громадяни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram