ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Москва назвала місце підготовки російських бойовиків ІД

За даними РФ, число бойовиків ІД в Афганістані сягає 3,5 тис.

Москва назвала місце підготовки російських бойовиків ІД
Боевики ИГ (Архив)
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) тренує в Афганістані бойовиків-вихідців із Росії.

Про це заявив спецпредставник президента РФ з питань Афганістану Замір Кабулов, повідомляє РИА Новости.

"Ціла низка тренувальних центрів ІДІЛ цілеспрямовано готує бойовиків за рахунок вихідців із Центральної Азії і деяких регіонів Росії. Робоча мова в цьому так званому таборі - російська", - повідомив Кабулов під час міжнародної конференції з питань Афганістану, що відкрилася в Москві.

За його словами, в таких таборах працюють інструктори абсолютно різних національностей: араби, пакистанці та особи з американськими і британськими паспортами. Він також розповів, що кількість бойовиків ІД в Афганістані постійно зростає і сягнула 3,5 тис.

Зі свого боку начальник ГРУ Ігор Сергун, виступаючи на тій самій конференції, зазначив, що ІД послідовно зміцнює свої позиції в північних районах Афганістану. "Зараз поповнення формувань ІД, за нашою оцінкою, здійснюється в основному за рахунок підкупу польових командирів ісламського руху талібів, Ісламського руху Узбекистану, а також інших радикальних релігійних організацій на афганській території", - зазначив він.

"Ісламська держава" - міжнародне терористичне угруповання, яке влітку 2014 року проголосило створення халіфату на захоплених територіях Сирії й Іраку. 30 вересня російська авіація почала операцію в Сирії, спрямовану проти бойовиків ІД. За даними НАТО і правозахисників, жертвами російських обстрілів стали мирні громадяни і бійці помірної сирійської опозиції. Крім Росії, проти угруповання борються війська, лояльні Дамаску, сирійські повстанці, іракська армія, шиїтські ополченці, курдські загони самооборони і очолювана США коаліція, яка також завдає повітряних ударів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram