ГоловнаСвіт

​МЗС Сирії назвало російські авіаудари більш ефективними, ніж дії сил коаліції

У Генштабі Сирії заявили про початок широкомасштабного наступу з метою знищення "терористів"

​МЗС Сирії назвало російські авіаудари більш ефективними, ніж дії сил коаліції
Архив
Фото: EPA/UPG

Заступник глави МЗС Сирії Фейсла Мікдад заявив, що російська військова операція у САР виявилася набагато ефективнішою, ніж тривалі дії очолюваної США коаліції.

Про це повідомляє сирійське державне агентство SANA.

Свою оцінку діям російських військових дав також начальник Генштабу Сирії Алі Абдалла Айюб. "Проведення ВКС Росії операцій з завдання авіаударів суттєво знизили бойовий потенціал ІДІЛ та інших організацій", - зазначив генерал. Він додав, що 8 жовтня Збройні сили САР почали широкомасштабний наступ з метою "знищення терористичних угруповань та звільнення районів і населених пунктів, які страждали від терору і злочинів". Зазначимо, що режим Башара Асада вважає терористами і бійців помірної сирійської опозиції.

Раніше в четвер про наступ урядових військ Сирії і лояльних до Дамаска ополченців за підтримки російської авіації в районі міста Хама на заході країни повідомила правозахисна організація "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), що базується у Великобританії. Під час операції, за словами правозахисників, застосовується важке озброєння і ракети класу "земля-земля".

Росія на прохання президента Башара Асада почала повітряну операцію в Сирії 30 вересня. Відтоді російська авіація завдала понад 100 ударів. До складу авіагрупи входять понад 50 літаків і вертольотів, зокрема Су-24М, Су-25 і Су-34. Крім того, в середу 26 крилатих ракет випустили кораблі Каспійської флотилії. За даними НАТО і правозахисників, жертвами російських ударів ставали представники помірної сирійської опозиції і мирні громадяни. Так, за даними США, понад 90% російських авіаударів спрямовані проти сирійської опозиції.

Очолювана США міжнародна коаліція завдає ударів по бойовиках вже більш ніж рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram