ГоловнаПолітика

У Росії порушили справу проти нардепа Геращенка за "заклики до тероризму"

Підставою для кримінальної справи став пост Геращенка у Фейсбуці

У Росії порушили справу проти нардепа Геращенка за "заклики до тероризму"
Фото: Александр Ратушняк

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти депутата Верховної Ради Антона Геращенка, який запропонував публікувати інформацію про російських військових, які беруть участь у бойових діях в Сирії.

Про це повідомляє офіційний сайт СК РФ.

Геращенкові інкримінують злочин за ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму).

У Слідкомі стверджують, що Геращенко публічно закликав користувачів "Фейсбуку" розкривати відому їм інформацію про російських військових, які беруть участь в операції в Сирії. "Фактично Геращенко підтримав і розповсюдив ідею про те, що таким чином терористи і їхні побратими в Росії зможуть помститися російським військовослужбовцям за канонами шаріату", - заявили в Слідкомі.

Нагадаємо, раніше глава Чечні Рамзан Кадиров заявив про "тверду позицію" Росії з близькосхідної проблеми і пригрозив, що незабаром російська авіація "покладе край екстремістській організації та її халіфату, причому не тільки в Сирійському регіоні". При цьому він звинуватив Геращенка у зв'язках з ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram