ГоловнаПолітика

Кличка "ведуть" у мери українські політтехнологи й американець

Раніше американець працював у штабі Ляшка й Опоблоку

Кличка "ведуть" у мери українські політтехнологи й американець
Фото: Макс Требухов

У цьогорічній передвиборній кампанії нинішній мер Києва Віталій Кличко співпрацює з українськими та американськими політтехнологами.

Про це пише «Українська правда».

За інформацією інтернет-видання, за політтехнології у штабі Кличка відповідає команда з п’яти осіб «Центру політичних рішень» та політтехнолог Сем Паттен.

Навесні 2014 року «Центр політичних рішень» вів на вибори деяких київських мажоритарників "УДАРу" та займався президентською кампанією Олега Ляшка у Києві, а під час дострокових парламентських виборів восени – разом із американським політтехнологом Полом Манафортом працював у штабі "Опозиційного блоку", зокрема, з колишнім головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним.

Американець Сем Паттен, який, до речі,  очолював Агенцію міжнародних політичних консультантів в Вашингтоні,  є одним із колишніх працівників Манафорта. Як зазначає «Українська правда» саме за рекомендацією Сергія Льовочкіна, з яким співробітничав Манафорт, Сем Паттен опинився у штабі Віталія Кличка.

Сем Паттен  має досвід роботи із українськими політиками. У 2005 році він співпрацював з президентом Віктором Ющенком.

Також Сем Паттен був радником партії Саакашвілі "Єдиний національний рух" на початку 2008 року, а у 2011 році допомагав політичній партії найбагатшого грузина Бдзіни Іванишвілі "Грузинська мрія".

У штабі Віталія Кличка Сем Паттен відповідає за соціологію, фокус-групи та разом з командою «Центр політичних рішень»  формує стратегію виборчої кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram