ГоловнаПолітика

Україна заарештувала майно кримських суддів на 2 млрд грн

Також арештовано майно кримських депутатів-зрадників

Україна заарештувала майно кримських суддів на 2 млрд грн
Фото: goodvin.info

Рішенням українських судів заарештовано майно 276 кримських суддів, підозрюваних у держзраді, на суму понад 2 млрд грн.

Про це повідомив перший заступник прокурора Криму Назар Холодницький, передає "Укрінформ".

"У рамках проваджень, які розслідують слідчі, накладено арешт на майно підозрюваних на суму понад 2 млрд грн", - зазначив він.

Холодницький уточнив, що зараз на підконтрольній українській владі території арештовано 122 транспортні засоби, включаючи автомобілі преміум класу Toyota, BMW, Acura, Honda, Mazda, Mercedes, а також 149 об'єктів нерухомості, серед яких квартири, домоволодіння і земельні ділянки в місті Дніпропетровську , Дніпропетровській, Київській, Полтавській та Луганській областях.

За його словами, також арештовано майно кримських депутатів-зрадників.

"Накладено арешт на 35 квартир, 27 житлових будинків і 13 нежитлових приміщень загальною площею близько 22,6 тис. кв. м, 19 земельних ділянок та 47 транспортних засобів", - зазначив заступник прокурора. При цьому він уточнив, що більша частина арештованого майна перебуває на тимчасово окупованій території, крім кількох квартир у Києві, садового будинку в Обухівському районі Київської області, домоволодіння в Херсонській області та земельної ділянки в Чернівецькій області.

"Зараз вживають заходів щодо виявлення і накладення арешту на банківські рахунки підозрюваних депутатів у всіх банківських установах України", - повідомив Холодницький.

Нагадаємо, в серпні Печерський районний суд Києва наклав арешт на будинки і машини кримських суддів на 200 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram