ГоловнаПолітика

Україна арештувала будинків і машин кримських суддів на 200 млн грн

Арештовано 122 автомобілі і 149 об'єктів нерухомості.

Україна арештувала будинків і машин кримських суддів на 200 млн грн
Фото: runews.su

Печерський районний суд Києва наклав арешт на нерухоме та рухоме майно суддів судів Криму та Севастополя на загальну вартість 200 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури, слідчий якої звертався до суду з відповідним клопотанням.

Арештовано 122 машини, зокрема автомобілі преміум-класу: Toyota, BMW, Acura, Honda, Mazda, Mercedes, а також 149 об'єктів нерухомості, серед яких - квартири, домоволодіння і земельні ділянки у Дніпропетровську, Дніпропетровській, Київській, Полтавській і Луганській областях.

Арешт накладено в рамках розслідування кримінального провадження проти кримських суддів за підозрою в державній зраді. Служителям Феміди інкримінують те, що після анексії Криму вони почали здійснювати «правосуддя» в так званих судах "Республіки Крим". У листопаді-грудні 2014 року вони, відповідно до указів Росії "Про призначення суддів федеральних судів", перейшли на службу в ці незаконно створені суди. Санкція статті 111 КК України, за якою розслідують справу, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура домоглася арешту майна депутатів і самопроголошених керівників Криму на 1,2 млрд грн, а також арешту майна прокурорів Криму на 50 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram