ГоловнаПолітика

Шахов запропонував перейменувати Повітрофлотський проспект у Києві в проспект Пам'яті жертв рейсу МН17

На проспекті розташоване Посольство Росії в Україні.

Шахов запропонував перейменувати Повітрофлотський проспект у Києві в проспект Пам'яті жертв рейсу МН17
Фото: Макс Требухов

Лідер ВГО "Народна довіра", волонтер Сергій Шахов пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект у Києві в проспект Пам'яті жертв рейсу МН17. Саме там, за словами громадського діяча, розташована амбасада Російської Федерації - країни-агресора, винуватої в авіакатастрофі малайзійського Боїнга 777 на Донбасі.

"Проспект Повітрофлотський, принаймні тимчасово мають перейменувати, поки Росія не припинить агресію проти України. Уявіть, уся кореспонденція, всі офіційні зустрічі посольства будуть проходити на проспекті, назва якого стане постійним нагадуванням росіянам про їхній фашизм. Закликаю столичну владу вже найближчим часом ухвалити таке рішення", - цитує Шахова агентство РБК-Україна.

Також Шахов зазначив, що земля, на якій розташоване посольство, є власністю Росії, але проспект і земля за його воротами - це українська територія. Тому, на думку волонтера, таке рішення буде цілком легітимним, згідно з чинним законодавством України.

Нагадаємо, раніше Сергій Шахов виступив з ініціативою встановити під посольством РФ у Києві пам'ятник загиблим на Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines. Лідер ВГО "Народна довіра" оголосив конкурс на проектування пам'ятника, в якому українські архітектори спільно з громадськістю зможуть передати всю біль і скорботу тієї трагедії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram