ГоловнаПолітика

Колишній гонщик навчить шоферів "Київпастрансу" прийомів гоночної їзди

Дюфур хоче знайти майбутніх чемпіонів серед водіїв автобусів і тролейбусів.

Колишній гонщик навчить шоферів "Київпастрансу" прийомів гоночної їзди
Фото: LB.ua

Комунальне підприємство "Київпастранс" домовилося з колишнім гонщиком, французом Жеремі Дюфуром про навчання шоферів столичних водіїв автобусів і тролейбусів прийомів гоночної їзди.

Про це повідомила прес-служба КП.

Підприємство називає Дюфура чемпіоном світу з автоперегонів і пілотом "Формули 1", але насправді Дюфур зробив посередню кар'єру в 1990-х і на початку 2000-х років, він ніколи не брав участі в перегонах Ф1. Найвищим досягненням Дюфура стала перемога в гонці "1000 кілометрів Сузукі" 2006 року разом з Кадзуесі Хосіно і Бенуа Трелуйє на автомобілі GT.

Проте Дюфур вважає, що зможе передати свій досвід київським шоферам. "Ця ініціатива дає мені пряму можливість втілення мого величезного досвіду для багатьох добрих справ. Головна з них - підвищувати водійську культуру і драйверську кваліфікацію київських водіїв громадського наземного транспорту, що забезпечить новий професійний і європейський рівень безпеки пасажирів. Знання навіть кількох прийомів гоночної їзди допоможе водіям у їхніх життєвих робочих ситуаціях. І, звичайно, мені відкривається прекрасна можливість перспективи виховання майбутніх чемпіонів, які зможуть бути гідними представниками українського автоспорту", - заявив гонщик.

Дюфур також відомий своєю ініціативою створення української команди "Формули 1". Бюджет найгіршої команди Ф1 Manor у 2015 році становить 83 млн євро, тобто майже 2 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram