ГоловнаПолітика

Арештовано майно кримської "влади" на 1,2 млрд

У Аксьонова та Константинова забрали машини і квартири

Арештовано майно кримської "влади" на 1,2 млрд
Сергей Аксенов
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура домоглася арешту майна депутатів і самопроголошених керівників Криму на 1 млрд 200 млн грн. Зокрема йдеться про "прем'єра" Криму Сергія Аксьонова і голову кримського парламенту Володимира Константинова.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, Печерський районний суд Києва підтримав відповідне клопотання слідчих.

Загалом арештовано 67 транспортних засобів, майже 70 житлових і нежитлових приміщень й інше майно, яке перебуває в тому числі на території материкової частини України.

Нагадаємо, ГПУ розслідує кримінальні провадження проти депутатів Верховної Ради Криму, а також самопроголошених керівників незаконно сформованих органів влади автономії, яких обґрунтовано підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст.28, ч.1 ст.109 (співучасть у насильницькій зміні конституційного ладу), ч.4 ст.28, ч.3 ст.110 (співучасть у зміні меж території України на порушення порядку, передбаченого Конституцією і законами України, а також публічні заклики до вчинення таких дій), ч.1 ст.111 (вчинення державної зради - надання іноземній державі і її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України), ч.1 ст.255 КК України (участь у злочинах, скоєних злочинною організацією).

Санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram