ГоловнаПолітика

Нардеп від БПП Чумак попався на розбіжностях у декларації про доходи

Чумак претендує на пост члена антикорупційного агентства в Кабміні

Нардеп від БПП Чумак попався на розбіжностях у декларації про доходи
Фото: 2000.ua

Народний депутат України від "Блоку Петра Порошенка" Виктор Чумак, який є кандидатом у члени Нацагентства із запобігання корупції, має серйозні проблеми з даними, які він оприлюднив у деклараціях про доходи.

Як повідомляє 24.ua, народний депутат висунув кандидатуру на пост члена Національного агентства з питань запобігання корупції в Кабміні, головною функцією якої є перевірка декларації про доходи українських чиновників.

"Проблема полягає в тому, що у самого Чумака в його власній декларації виявлені явні нестикування. Так, в 2014 році Чумак придбав собі Hyundai Santa Fe за більш ніж 791 тисячу гривень. Це притому, що сумарний дохід Чумака та всієї його родини за останні чотири роки, виходячи з наданих декларацій, склав всього 1,169 млн гривень. З урахуванням того, що за останні кілька років Чумак, подейкують, влаштував серйозну перебудову власного будинку під Києвом з облаштуванням недешевого ландшафтного дизайну у дворі, цих грошей явно не вистачає, навіть якби вся сім'я народного депутата сиділа б на хлібі і воді", — йдеться в матеріалі.

У той же час, журналісти виявили зв'язок Віктора Чумака з великою корпорацією "Ай Пі Ем Груп", що займається будівельними роботами та ліцензуванням будівельних робіт.

"Виявилося, що адреса, де розташована "Ай Пі Ем Груп" (вул. Палладіна 46/2) також є адресою громадської організації "Український інститут публічної політики", співзасновником і директором якої є Віктор Чумак. Крім одних і тих же засновників, що фігурують у цілому ряді компаній, творці схеми полінувалися навіть розділити контактний номер телефону у "Ай Пі Ем Груп" і "Українського інституту публічної політики". У будівельну корпорацію і в громадську організацію можна дзвонити по одному телефону — 502-69-78", — наголошується в матеріалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram