ГоловнаПолітика

Садовий прокоментував звільнення очільниці управління культури Львова через критику церкви

Мер Львова назвав конфлікт культури і церкви конфліктом поколінь

Садовий прокоментував звільнення очільниці управління культури Львова через критику церкви
Андрей Садовый
Фото: Сергей Нужненко

Мер Львова Андрій Садовий прокоментував звільнення очільниці управління культури Львівської міської ради Ірини Магдиш через її критику церкви.

"Слова пані Магдиш з інтерв'ю "Українській правді" про те, що церква у Львов "жирує" і "зловживає страшним чином" з вуст посадової особи Львівської міської ради - це образа власне всієї церкви і ніщо інше. І якщо ця посадова особа не знаходить в собі сил вибачитись за це або пояснити, що вона не мала на увазі всіх представників церкви, то це зобов'язаний зробити її керівник. Я висловив публічно свою думку. Пані Ірина прийняла самостійне рішення написати заяву про відпустку до 23 жовтня і звільнення після неї", - написав Садовий у Фесбуку.

Він також зазначив, що єдиний законний механізм присутності релігії в школах - це уроки християнської етики, які викладають дипломовані вчителі (у тому числі й духовні особи). "Якщо начальник управління культури спостерігала інше, незаконне залучення школярів представниками церкви, то про це потрібно доповідати керівництву, вживати дії, а не ілюструвати згодом цими прикладами тезу про те, як все погано з культурою у Львові", - підкреслив Садовий.

Мер Львова назвав конфлікт культури і церкви конфліктом поколінь і закликав "не захоплюватися пошуком внутрішніх ворогів і підбором характеристик".

Нагадаємо, Магдиш у своєму інтерв'ю розкритикувала діяльність церкви і заявила, що в місті є райони, де немає жодного культурного центру, а єдина розвага для людей - це церква, яка "починає на цьому жирувати і зловживати страшним чином". Поява цього матеріалу викликала обурення в консервативних колах УГКЦ. Садовий перепросив за слова своєї підлеглої і заявив що "навряд чи зможе працювати з нею в одній команді". Після цього Магдиш написала заяву про звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram