ГоловнаСвіт

США відмовилися співпрацювати з Росією по Сирії

Міністр оборони США підкреслив, що Росія завдає авіаударів не по позиціях "Ісламської держави"

США відмовилися співпрацювати з Росією по Сирії
Эштон Картер
Фото: EPA/UPG

США відмовилися від співпраці з Росією у Сирії через те, що російська сторона виробила "трагічно неправильну" стратегію у сирійській кампанії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву міністра оборони США Ештона Картера.

"Ми не готові співпрацювати зі стратегією, яка, як ми вже пояснювали, хибна, трагічно хибна з боку Росії", - пояснив глава Пентагону Ештон Картер, зазначивши, що Росія завдає авіаударів не по позиціях "Ісламської держави".

За його словами, США не готові співпрацювати з Росією навіть незважаючи на те, що російська сторона на це готова. "Ми далі обговорюватимемо безпеку для наших пілотів, які здійснюють політ над територією Сирії", - зазначив Картер.

6 жовтня військові відомства Росії і США почали підготовку документа про взаємодію в Сирії авіаційних сил проти терористів "Ісламської держави". При цьому наголошувалося, що угода про взаємодію авіації буде корисною як для міжнародної коаліції на чолі з США проти "Ісламської держави", так і для Росії.

30 вересня російська авіація почала завдавати авіаударів по території Сирії. За даними НАТО, жертвами російських обстрілів стають мирні жителі та представники помірної сирійської опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram