ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Кадиров: у Чечні затримано бойовиків "Ісламської держави"

Голова Чечні заявив, що терористи встигли завербувати двох людей "із шанованих сімей".

Голова Чечні Рамзан Кадиров повідомив, що республіканські спецслужби затримали угруповання терористичної організації "Ісламська держава".

Про це він розповів радіо РСН.

"Троє людей було: двоє співчуваючих, один початківець. Ми виявили їх і затримали", - сказав Кадиров.

Він додав, що терористи встигли завербувати двох осіб. За його словами, це люди із шанованих сімей.

"Тому що знають, що якщо людина від тієї сім'ї скаже щось, це буде вагомо. Тому вони роблять усе що завгодно, щоб завербувати краще одну таку людину, ніж сто інших", - пояснив Кадиров.

Кадиров розповів, що робота з пошуку і виявлення бойовиків також триває в Сирії. Спецслужби знаходять тих, хто ще не встиг доїхати, розповів Кадиров.

Він також зазначив, що боротися з радикальними течіями можна, зокрема і роз'яснюючи, що бойовики неправильно тлумачать Коран.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" контролює частину території Іраку і Сирії і влітку 2014-го проголосило там халіфат. Жертвами бойовиків стали кілька тисяч мирних жителів. Боротьбу з ісламістами ведуть армії Іраку і Сирії, загони курдських ополченців, а також сили міжнародної коаліції на чолі зі США. Із серпня коаліція завдає ударів по позиціях бойовиків в Іраку, з вересня - в Сирії. У лавах ІД можуть воювати громадяни понад 100 держав. 30 вересня авіаудари нібито по позиціях ІД почала завдавати російська авіація. Згодом з'ясувалося, що цілями ВПС РФ також є бійці сирійської опозиції. Очолювана США міжнародна коаліція закликала Росію припинити операцію в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram