ГоловнаСуспільствоВійна

На кордоні України та невизнаного Придністров'я сталася стрілянина (оновлено)

Громадянин Молдови отримав тяжкі поранення.

На кордоні України та невизнаного Придністров'я сталася стрілянина (оновлено)

Прикордонники невизнаного Придністров'я у вівторок у другій половині дня за невідомих обставин відкрили стрілянину по двох громадянах Молдови біля кордону з Україною.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За його даними, інцидент стався на ділянці кордону навпроти Роздільнянського району Одеської області.

"У результаті стрілянини один громадянин Молдови отримав тяжкі поранення. Нам відомо, що зараз придністровські прикордонники намагаються перекласти провину за те, що трапилося, на українську сторону, звинувативши українських прикордонників у тому, що вони відкрили вогонь", - розповіло джерело.

За його словами українські правоохоронці констатують, що на той момент жодного порушення держкордону не було, а українські прикордонники не причетні до події, вогонь не відкривали.

Прес-служба Держприкордонслужби підтверджує цей інцидент.

"Зброю проти громадян Молдови в районі н.п. Нова Андріяшівка (РМ), що приблизно за 1 км від лінії кордону, ймовірно, застосував спецпідрозділ прикордонної охорони так званої ПМР. За наявною інформацією, в результаті застосування зброї одний цивільний громадянин Молдови отримав тяжкі поранення", - йдеться в повідомленні.

Зараз охорону українсько-молдовського кордону посилено.

Нагадаємо, раніше губернатор Одеської області Ігор Палиця заявив, що не вірить у військову загрозу з боку Придністров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram