ГоловнаКультура

У Кирилівській церкві відбудеться концерт ранньої і нової музики

До Києва приїжджає флорентійський ансамбль L'Homme Armé

У Кирилівській церкві відбудеться концерт ранньої і нової музики
Фото: Ухо

16 листопада у Кирилівській церкві відбудеться концерт музичної агенції "Ухо" з циклу "Архітектура голосу".

Як повідомляє "Ухо", у програмі концерту - кантата мінімаліста Девіда Ленга "Дівчинка з сірниками" і Латинські мотети композітора XV століття Гійома Дюфаї.

Девід Ленг - один із найзначніших сучасних американських композиторів. Його музику можна почути в останньому фільмі Паоло Соррентіно "Велика краса", що отримав "Оскар" у номінації "Кращий іноземний фільм". Кантата Ленга "Дівчинка з сірниками" заснована на однойменній казці Ганса Крістіана Андерсена про маленьку продавщицю сірників. Твір побудовано за логікою пристрасного циклу - під час написання кантати Ленг надихався "Страстями за Матвієм" Баха. "Дівчинка з сірниками" отримала Пулітцерівську премію у 2008 році.

Сусідити з твором Ленга на концерті в Кирилівській церкві будуть багатоголосні Латинські мотети засновника нідерландської школи, композитора XV століття Гійома Дюфаї.

Роботи Ленга і Дюфаї представить флорентійський ансамбль L'Homme Armé. Колектив засновано у 1982 році, спочатку він спеціалізувався на ранній музиці. У 90-х роках французів зацікавила класика другої половини ХХ століття. Це поєднання принесло успіх, ансамбль здобув безліч премій.

В Україну L'Homme Armé приїде вперше, у складі квартету під керівництвом Фабіо Ломбардо.

Фото: Агентство Ухо

Нагадаємо, цикл концертів "Архітектура голосу" стартував 28 вересня концертом французького виконавця Гедалії Тазартеса.

Усі концерти "Архітектура голосу" відбуватимуться в різних місцях у Києві, часто прямо не призначених для виконання музики, - сучасні італійські мадригали виконають у Центральному київському РАЦСі, розширені техніки співу - у Музеї природничих наук.

В програмі циклу - моноопера про природу шизофренії, мінімалістична версія пристрасного циклу, сольні виступи і хорова хода. Формат циклу - один концерт на місяць.

Учасники програми - відомі вокальні ансамблі та авангардні виконавці з Італії, Данії, Франції, Великобританії, Німеччини, Росії, США та України: Ars Nova Copenhagen під керівництвом Пола Хіллера, L'homme armé, Наталя Пшеничникова, La Dolce Maniera, Філ Мінтон, Одрі Чен, Neue Vocalsolisten, Наталія Половинка, камерний хор "Київ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram