ГоловнаКультура

У рамках виставки "Локаут" покажуть фільми про останні події в Україні

У Центрі візуальної культури відбудуться покази фільмів Миколи Рідного, Сергія Попова та Олексія Радинського

У рамках виставки "Локаут" покажуть фільми про останні події в Україні
Фото: Предоставлено организаторами

У рамках виставки "Локаут" в Центрі візуальної культури покажуть фільми художників Миколи Рідного та Сергія Попова, документаліста і редактора "Політичної критики" Олексія Радинського.

7 листопада о 19:00 покажуть фільми "Фортеця" і "Звичайні місця" Миколи Рідного, а також фільм Сергія Попова "Сувенір".

У "Фортеці" Рідний поєднує документальні кадри, зняті на Майдані взимку 2013-2014 років і в резиденції Януковича "Межигір'я", з текстами про європейський Середньовіччя.

"Звичайні місця" - це багатоканальне відео, в якому показано велике східноукраїнське місто, що знаходиться на порозі війни. Цей фільм Рідного показує, яким чином соціальні і політичні потрясіння міняють сприйняття публічного простору.

Фільм Сергія Попова "Сувенір" документує події, які відбувалися в Києві навколо поваленого пам'ятника Леніну.

У суботу, 8 листопада о 19:00, покажуть фільми Олексія Радинського "Інтеграція", "Референдум" і "Україна йде на війну". Фільм "Інтеграція" - результат кількамісячного спостереження за акціями протесту на Майдані. Коротке відео "Референдум" відзнято під час анексії Криму в Сімфорополі. "Україна йде на війну" фільмували на Донбасі у 2014 році і показує ранню стадію тамтешніх подій. Після показів відбудеться дискусія за участю авторів фільмів.

Нагадаємо, в Центрі сучасної культури відкрився проект "Локаут", в якому зібрано сучасне критичне мистецтво з України, Польщі, Росії та Угорщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram