ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Десятки шиїтів стали жертвами терактів в Іраку та Ємені

Багдад і Сана борються з "Аль-Каїдою" й ІД

Десятки шиїтів стали жертвами терактів в Іраку та Ємені
архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 27 шиїтських ополченців загинули і ще 60 отримали поранення внаслідок вибуху на околиці іракського міста Джурф аль-Сахара, який донедавна контролювало терористичне угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

25 жовтня іракські урядові війська за підтримки шиїтських ополченців відбили стратегічно важливе місто Джурф аль-Сахар, розташоване на південь від Багдада, у бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава". Імовірно, за сьогоднішнім терактом стоїть саме ця радикальна організація.

Аналогічний випадок стався в неділю в центральному Ємені, де внаслідок атаки терориста-смертника загинули близько 20 шиїтів, зокрема "видатний вождь племені", який перейшов на бік місцевих ополченців, зазначає Рейтер.

Читайте: Аль-Каїда, Ємен. У чому запорука успіху?

У Ємені з 2011 року після мирної зміни влади нестабільно. Незважаючи на те, що влада намагається стабілізувати ситуацію, на півдні Ємену не вщухають теракти бойовиків "Аль-Каїди". Влада стверджує, що екстремістів підтримують бедуїни з місцевих племен. Самі бедуїни зв'язок з ісламістами заперечують, заявляючи, що виступають за незалежність своїх територій і намагаються домогтися від влади робочих місць і вирішення спорів про землю.

Наприкінці вересня бойовики шиїтського руху "Аль-Хусі" оголосили про перехід столиці Ємену під їхній контроль. За кілька днів до цього на тлі заворушень у країні про відставку оголосив прем'єр-міністр Мухаммед Басиндва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram