ГоловнаЕкономікаБізнес

Рада відхилила законопроєкт про установу бізнес-омбудсмена

Нардепи планують розробити новий проєкт закону, щодо діяльності бізнес-омбудсмена.

Рада відхилила законопроєкт про установу бізнес-омбудсмена
Фото: nus.org.ua

Верховна Рада на засіданні 20 травня відхилила законопроєкт № 0944 "Про Установу бізнес-омбудсмена". За ухвалення в другому читанні проголосували лише 23 народних депутатів, пише "Укрінформ".

"Комітет із питань економічного розвитку пропонує відхилити або зняти з розгляду законопроєкт № 0944, який є перехідним із Верховної Ради попереднього скликання. Він втратив свою актуальність, тому рекомендація саме така", – сказав заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку, народний депутат від фракції "Слуга народу" Дмитро Кисилевський.

Водночас він додав, що діяльність бізнес-омбудсмена, регульована законопроєктом, не втратила актуальності, тому нардепи повинні розробити новий проєкт закону.

"Одразу після того, як ми знімемо з розгляду цей старий законопроєкт, ми починаємо рух щодо нового законопроєкту, щоби ця корисна ініціатива для українського бізнесу мала законодавчо врегульований статус. Нова редакція законопроєкту розроблена авторським колективом, бізнес-омбудсменом і провідними українськими бізнес-об'єднаннями та буде запропонована на обговорення народних депутатів найближчими днями", – зазначив Кисилевський.

Нагадаємо, що бізнес-омбудсмен в Україні з'явився ще у 2014 році. Він допомагає бізнесу досудово оскаржувати дії контролюючих органів. Першим бізнес-омбудсменом в Україні став колишній єврокомісар із податків Альгірдас Шемета. Він займав цю посаду до кінця терміну свого договору, до лютого 2014.

Після нього на цю посаду прийшов колишній мер Варшави, член польського парламенту Марцін Свєнціцький.

Законопроєкт "Про Установу бізнес-омбудсмена" розробив Кабінет Міністрів Володимира Гройсмана і його ухвалили у першому читанні у 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram