ГоловнаЕкономікаБізнес

Розробники законопроєкту про легалізацію грального бізнесу потрапили в пастку, - президент лотерейного оператора

Серед основних недоліків законопроєктів, закладених гральним лобі, - відсутність чітко виписаних принципів державного контролю.

Розробники законопроєкту про легалізацію грального бізнесу потрапили в пастку, - президент лотерейного оператора

"Розробники урядового законопроєкту (про легалізацію грального бізнесу, - ред.) потрапили в пастку, внісши в документ те, що суперечить загальноєвропейській практиці та здоровому глузду, тому що писали під чиюсь диктовку", - заявив в інтерв'ю ZN.ua президент лотерейного оператора М.С.Л. Георгій Ложенко.

На його думку, серед основних недоліків законопроєктів, закладених гральним лобі, відсутність чітко виписаних принципів державного контролю та обмежень для азартного бізнесу. Хоча саме питання встановлення контролю ринку повинно бути на першому місці, про що говорить світова практика.

"Усі моделі, які сьогодні працюють в Європі, більшою мірою засновані на контролі ринку. У будь-якій з країн. Зауважте, ці країни не починали з роздачі "вхідних квитків" на ринок. Спочатку вони створювали систему контролю. Вчилися контролювати те, що є, і лише потім розвивали ринок, допускаючи на нього нові напрямки бізнесу", - пояснює Ложенко.

В Україні ж, каже Ложенко, спершу поспішають легалізувати все підряд, а лише потім встановлюють контроль. Такий підхід - навряд чи спрацює, оскільки фактично грає на руку тіньовому бізнесу.

"Ринок - це не конкуренція за принципом "який автомат красивіший, або який автомат інтенсивніше виманює гроші з сім'ї". Ринок це передусім контроль над грошима. На жаль, в Україні я наразі ні в кого не бачу бажання в цьому розбиратися. Зате у нас є сильний тиск ігрового лобі, яке прекрасно розуміє, що в тіні можна працювати і нормально заробляти", - зазначає президент М.С.Л.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram