ГоловнаЕкономікаБізнес

Гройсман знову пригрозив звільнити Коболєва

Кабмін наказав знизити ціну на газ.

Гройсман знову пригрозив звільнити Коболєва
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман знову пригрозив звільнити голову "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

"До 24 квітня "Нафтогаз" повинен повідомити всім українцям, що ринкова ціна газу з 1 травня буде нижчою, ніж 8,55 гривень/куб. м, якщо цього не станеться, я ініціюю відставку голови правління "Нафтогазу" і буду просити уряд підтримати мою пропозицію", - сказав Гройсман на засіданні уряду в середу.

Він сказав, що ринкова ціна на газ сьогодні набагато нижча від 8,55 грн за кубометр.

"Мені це набридло, як і мільйонам українців, коли приватні інтереси менеджменту компанії ставляться вище, ніж національні інтереси всіх українців. Я підкреслюю, що всі рішення уряду повинні виконуватися", - підсумував він.

Нагадаємо, 16 квітня керівник газового підрозділу "Нафтогазу" Андрій Фаворов заявив, що з 1 травня ціни на газ для населення збільшаться до запланованого рівня - близько 10 грн за кубометр, незважаючи на зниження ринкової ціни.

Знизити ціни на газ для населення уряд може тільки двома шляхами - надавши пряму вказівку "Нафтогазу" як акціонер або внісши зміни до постанови №867, яка передбачає державне регулювання цін на газ для населення (режим ПСО).

Кабінет Міністрів цього не зробив.

Нинішнього голову правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва призначили в березні 2014 року. Термін його п'ятирічного контракту минув 22 березня і після тривалих суперечок уряд узгодив його продовження ще на рік, до 20 березня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram