ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін виділив 200 млн гривень на проектування аеропорту "Придніпров'я"

Держагентство інфраструктурних проектів приступає до будівництва аеропорту в Дніпропетровській області.

Кабмін виділив 200 млн гривень на проектування аеропорту "Придніпров'я"
Архивное фото
Фото: facebook/Marina Tomko

Кабінет Міністрів вирішив перерозподілити фінансування за програмою "Проектування і будівництво аеропорту "Придніпров'я" і виділив Державному агентству інфраструктурних проектів 200 млн гривень на розробку відповідної проектної документації.

"Державне агентство інфраструктурних проектів приступає до проектування і будівництва аеропорту в Дніпропетровській області", - прокоментував у Фейсбуці рішення Кабміну міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", у пояснювальній записці до постанови Кабміну йдеться, що Укрінфрапроект "володіє достатньою компетенцією і значним позитивним досвідом з реалізації проектів будівництва/реконструкції об'єктів інфраструктури аеропортів за рахунок державних коштів у рамках підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році".

Раніше Омелян говорив, що розраховує: вже через два роки після початку роботи нового аеропорту його пасажиропотік становитиме 1,5-2 млн осіб. Ініціатором будівництва аеропорту в Дніпрі є президент Петро Порошенко.

Спочатку розглядали проект реконструкції ЗПС у міжнародному аеропорту "Дніпро". Готовність надати 60-70 млн доларів на облаштування нового сучасного аеровокзалу та аеропортової інфраструктури висловив Олександр Ярославський, президент і власник групи DCH, яка реалізувала успішний проект модернізації міжнародного аеропорту "Харків".

Але після цього в Києві виникла ідея створювати аеропорт у смт Солоне - між Дніпром і Запоріжжям.

Нагадаємо, міністерство інфраструктури також вирішило збудувати новий аеропорт у Мукачеві. Він стане головним у Закарпатській області замість обмеженого в розвитку аеропорту "Ужгород". Також повідомляли про плани відкрити міжнародний аеропорт у Білій Церкві Київської області.

Авіаційна влада також має намір вивчити питання відновлення роботи аеропорту в Краматорську. А 1 березня президент Порошенко дав доручення опрацювати запуск аеропорту в Маріуполі, який, як і краматорський, розташований недалеко від лінії бойових дій. У 2014 році на краматорському аеродромі навіть проходили бойові дії. Голова Державіаслужби Олександр Більчук після цього сказав, що запустити аеропорт у Маріуполі для цивільної авіації можна буде після зменшення буферної зони військового конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram