ГоловнаЕкономікаДержава

​Апеляційний суд відклав розгляд справи про націоналізацію ПриватБанку до 22 квітня

Пропозицію про перенесення слухань вніс представник однієї зі сторін.

​Апеляційний суд відклав розгляд справи про націоналізацію ПриватБанку до 22 квітня
Приватбанк
Фото: Макс Требухов

Шостий апеляційний адміністративний суд переніс на 22 квітня розгляд апеляційної скарги Національного банку України на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування розпорядження про проведення перевірки ПриватБанку в жовтні 2016 року, за підсумками якої банк був націоналізований.

Пропозицію про перенесення слухань вніс представник однієї зі сторін спору, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, кіпрська компанія Triantal Investments Ltd, яка була одним з найбільших акціонерів ПриватБанку, оскаржила в суді неправомірність дій Нацбанку і Мінфіну. У березні 2017 року компанія звернулася до суду з вимогою визнати незаконним та скасувати розпорядження НБУ, яким регулятор ініціював проведення позапланової інспекційної перевірки.

Окружний суд Києва 2 березня 2018 року задовольнив цей позов.

Нацбанк подав апеляцію, однак апеляційний адмінсуд призупинив її розгляд за клопотанням Triantal Investments, давши до півроку часу на підготовку до судового засідання.

Провадження у справі було поновлено ухвалою Шостого апеляційного адмінсуду від 18 лютого 2019 року, а перше засідання призначено на 12 березня.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у держвласність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд гривень. Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Колишній власник ПриватБанку Ігор Коломойський хоче від держави компенсацію за націоналізацію установи та намагається через суд повернути акції Привату. За неофіційною інформацією, в Окружному адмінсуді під головуванням судді Павла Вовка вже готується рішення про визнання націоналізації ПриватБанку незаконною.

Коломойський підтримує кандидата в президенти Володимира Зеленського, який є головним претендентом на перемогу у другому турі виборів 21 квітня.

У лютому Зеленський пообіцяв, що не поверне ПриватБанк Коломойському у разі перемоги на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram