ГоловнаЕкономікаБізнес

МАУ скасувала низку рейсів через затримку постачання нових Boeing 737 MAX

Пасажирам запропонують альтернативні рейси і маршрути.

МАУ скасувала низку рейсів через затримку постачання нових Boeing 737 MAX
Фото: Wikipedia

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заявила, що скасовує низку рейсів на період літньої навігації, оскільки затрималося постачання нових Boeing 737 MAX, які планували отримати цього року - розслідування щодо їх експлуатації ще не завершено.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"Основною причиною змін стала затримка поставки літаків Boeing 737 MAX, які мали почати роботу на регулярних рейсах МАУ із середини квітня цього року. Однак у зв'язку з тим, що експлуатація цього типу ПС припинена до завершення розслідування, постачання трьох Boeing 737 MAX для авіакомпанії МАУ відкладається", - сказано в повідомленні.

Під скасування потрапили рейси з Києва до Вінниці, також у квітні, травні і червні - з Києва в Запоріжжя, Херсон, Баку, Мінськ, Ригу, Женеву, Амман і Анкару.

Скорочується кількість рейсів на напрямках в Афіни, Стамбул і Єреван.

Зазначають, що пасажири, яких стосуються зміни розкладу, отримають повідомлення і пропозиції з альтернативними датами вильоту або маршруту.

Нагадаємо, раніше МАУ заявила, що почне експлуатацію нових Boeing 737 MAX тільки після підтвердження їх безпеки і дозволу на їх польоти від авіаційної влади Європейського Союзу.

12 березня Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) з 19:00 за всесвітнім часом припинило всі польоти всіх літаків моделі Boeing MAX 8 і 737-9 MAX у Європі, що виконуються операторами і країн ЄС, і третіх країн. Це зробили після авіакатастрофи за участю Boeing 737 MAX 8 рейсу ET302, який виконували Ethiopian Airlines. Вона стала другою за останні півроку за участю цієї моделі літака - в жовтні 2018 року Boeing 737 MAX 8 розбився в Індонезії.

У листопаді 2018 року МАУ заявили, що мають намір отримати три нові літаки Boeing 737-MAX 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram