ГоловнаЕкономікаДержава

Україна заощадила 6 млрд гривень завдяки перевірці одержувачів субсидій

Субсидії перевіряли для справедливості призначення соцвиплат.

Україна заощадила 6 млрд гривень завдяки перевірці одержувачів субсидій
Фото: forexaw.com

Міністерство фінансів підрахувало, що в результаті перевірки отримувачів соцвиплат Украна за рік заощадила 6 мільярдів гривень. При цьому міністерство підкреслює, що головною метою верифікації є не економія бюджетних витрат, а перевірка справедливості та адресності призначення соціальної допомоги.

Про це повідомив заступник міністра фінансів України Юрій Джигир під час презентації виконання державного бюджету України за 2018 рік, пише "Уніан".

"В результаті верифікації певна ефективність сформувалася - минулого року Мінфін подав понад 7 мільйонів запитів до Міністерства соціальної політики на верифікацію даних, за якими було зекономлено до 6 млрд грн", - сказав він.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні запустили безготівковий механізм монетизації субсидій. Незабаром після цього було прийнято "політичне рішення", щоб тих людей, яким субсидія призначена з жовтня, перевести на грошові розрахунки вже в готівковій формі.

6 лютого Кабінет Міністрів схвалив старт виплати субсидій готівкою з березня 2019 року, на цьому тижні почалася виплата перших субсидій готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram