ГоловнаЕкономікаБізнес

На "ProZorro.Продажі" відбувся перший успішний аукціон малої приватизації

Об'єкт вартістю трохи більш ніж 200 тисяч гривень продало село в Чернівецькій області.

На "ProZorro.Продажі" відбувся перший успішний аукціон малої приватизації
Фото: prozorro.sale

17 серпня сільрада Черленівки (Чернівецька область) продала на аукціоні зерноток. Прес-служба Мінекономрозвитку відзначає, що це перший об'єкт, проданий через інтернет у рамках малої приватизації

Комплекс нежитлових будівель у Черленівці - склад, два цехи, колодязь та ін. - було реалізовано за 209,6 тис. гривень.

"Минуло менш ніж місяць з початку внесення перших об'єктів малої приватизації в систему, а оголошено вже більш ніж 200 аукціонів. Тільки на серпень призначено близько десятка, авторизовані 30 майданчиків. І перший успішний аукціон доводить, що інтерес до прозорого продажу лотів малої приватизації дуже великий. Знаковим також є і те, що першим проданим лотом став саме регіональний об'єкт, який належить територіальній громаді, отже, мала приватизація відкриває великі можливості регіонам", - заявив перший заступник міністра Максим Нефьодов.

Нагадаємо, що мала приватизація через інтернет-систему "ProZorro.Продажі" стартувала наприкінці липня 2018 року.

Відповідно до закону "Про приватизацію державного та комунального майна", який набув чинності в березні, через інтернет можна продавати об'єкти державної або комунальної власності, вартість яких не перевищує 250 млн грн.

За функціонування електронної торговельної системи відповідає ДП "ProZorro.Продажі", яке є її адміністратором. Для роботи в системі оператор електронного майданчика повинен отримати ключ, пройшовши відбір і тестування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram