ГоловнаЕкономікаФінанси

Власника ювелірних магазинів у Києві та Сумській області спіймали на контрабанді 50 кг золота

ДФС конфіскувала ювелірних виробів на 20 млн гривень.

Власника ювелірних магазинів у Києві та Сумській області спіймали на контрабанді 50 кг золота
Фото: Сергій Білан / Facebook

Співробітники Державної фіскальної служби в Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури вилучили велику партію ювелірних виробів, увезених в Україну з Туреччини поза митним контролем.

Про це повідомив у Фейсбуці перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

За його інформацією, у ході розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 212 КК було встановлено підприємця, котрий завіз із Туреччини в Україну поза митним контролем 51,6 кг ювелірних виробів із золота.

Зазначається, що чоловік веде роздрібну торгівлю годинниками та ювелірними виробами в спеціалізованих магазинах у Києві та Сумській області.

"На підставі постанов суду були проведені обшуки в магазинах міста Суми та в Києві, у ході яких було вилучено та передано на відповідальне зберігання 2 тис. 498 ювелірних виробів, орієнтовною вартістю близько 20 млн гривень. 

Фото: Сергій Білан / Facebook

Фото: Сергій Білан / Facebook

Слідство триває.

Нагадаємо, в Українській асоціації виробників електротехніки констатували значний прогрес у боротьбі з контрабандою з боку ДФС.

За словами керівника ДФСУ Мирослава Продана, "підсумки роботи митниці в червні-липні свідчать: війна з контрабандою дає відчутні результати". За липень до державного бюджету надійшло понад 29,7 млрд грн.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram