ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко обговорив зону вільної торгівлі з ізраїльським міністром

Український президент стурбований випадками недопуску українців на територію Ізраїлю.

Порошенко обговорив зону вільної торгівлі з ізраїльським міністром
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко стурбований випадками недопуску громадян України до Ізраїлю, враховуючи безвізовий режим між країнами.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко провів зустріч з міністром з питань охорони навколишнього середовища, міністром у справах Єрусалима і спадщини Ізраїлю Зеевом Елькіним.

Президент відзначив активізацію політичного діалогу з Ізраїлем і висловив сподівання на його подальше продовження.

Співрозмовники обговорили інтенсивну торговельно-економічну співпрацю між двома країнами і відзначили значні перспективи для подальшого розвитку.

Сторони домовилися про необхідність якнайшвидшого підписання угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Глава держави обговорив з міністром, який є співголовою ізраїльської частини спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічної співпраці, результати її засідання, яке відбулося в червні.

Президент висловив стурбованість через наявні випадки недопуску українських громадян на територію Ізраїлю, незважаючи на існування безвізового режиму поїздок для громадян обох держав. Він закликав ізраїльську сторону вжити всіх можливих заходів для покращення ситуації у цій сфері.

Нагадаємо, Україна та Ізраїль завершили юридичну перевірку тексту угоди про запуск зони вільної торгівлі. Сторони погодили текст 12-ти розділів і додатків проекту угоди, а також погодили застосування термінів, як це передбачає міжнародна практика укладення відповідних міжурядових договорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram