ГоловнаЕкономікаФінанси

У НБУ вважають приїзд місії МВФ свідченням поліпшення перспектив виділення фінансової допомоги

Місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ з 6 по 19 вересня.

У НБУ вважають приїзд місії МВФ свідченням поліпшення перспектив виділення фінансової допомоги
Фото: Прес-центр НБУ

Національний банк України вітає візит місії МВФ до Києва, запланований на початок вересня, як крок до зниження невизначеності та поліпшення очікувань щодо подальшого розвитку ситуації в українській економіці.

Про це сказав голова Національного банку Яків Смолій, повідомляє прес-служба НБУ.

"Приїзд місії МВФ до Києва - крок до зниження невизначеності щодо подальшого розвитку ситуації в українській економіці і поліпшення очікувань учасників ринку", - наголосив Смолій.

Крім того, наголошується, що запланований візит МВФ - свідоцтво незмінності курсу України на проведення реформ і поліпшення перспектив виділення фінансової допомоги фонду на підтримку макроекономічної стабільності і відкриття доступу до пов'язаного з офіційним фінансуванням від інших міжнародних партнерів.

Як повідомлялося, місія МВФ відвідає Київ з 6 по 19 вересня.

Нагадаємо, чинна програма МВФ щодо кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) почалася в березні 2015 року і триватиме до березня 2019 року. Загальний обсяг програми становив 17,5 млрд доларів, тоді як Україна наразі залучила тільки 8,7 млрд доларів з усієї суми (перший транш на 5 млрд доларів - в березні 2015 року, другий - на 1,7 млрд доларів в серпні 2015 року, третій - на 1 млрд доларів у вересні 2016 року, четвертий - на 1 млрд доларів в квітні 2017 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram