ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін відновив привласнення "зірок" готелям

Процес зупинився з ліквідацією УкрСЕПРО.

Кабмін відновив привласнення "зірок" готелям
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів у четвер, 26 липня, вніс зміни до Порядку встановлення категорій готелям та іншим об'єктам, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання).

Як зазначає "Інтерфакс-Україна", це дозволить відновити призупинений у січні 2018 року процес присвоєння "зірок". Його було зупинено з 1 січня у зв'язку з припиненням існування органу сертифікації УкрСЕПРО. Постановою Кабмін дозволив здійснювати сертифікацію готелів органам, акредитованим Національним агентством з акредитації України (НААУ), який перебуває в підпорядкуванні Мінекономрозвитку.

"Суб'єкти господарювання - власники готелів зможуть отримати свідоцтва про встановлення категорії готелям, що надасть додаткові конкурентні переваги на ринку готельних послуг", - ідеться в пояснювальній записці до постанови.

Акредитацію на виконання відповідних робіт мають 17 органів з сертифікації.

Передбачають, що наявність сертифікатів у готелів допоможе споживачам краще орієнтуватися під час вибору свого розміщення, тому сприятиме підвищенню добросовісної конкуренції на ринку туристичних послуг і поліпшення якості туристичного обслуговування споживачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram