ГоловнаЕкономікаБізнес

Акції Facebook подешевшали на 24% після фінансового звіту

Реальний прибуток виявився меншим від очікуваного на 100 мільйонів доларів.

Акції Facebook подешевшали на 24% після фінансового звіту
Фото: EPA/UPG

Вартість акцій компанії Facebook упала на рекордні 24%, що є найбільшим зниженням в її історії. Про це повідомляє Bloomberg.

Вартість акцій впала після того, як фінансовий директор Девід Венер доповів про очікуване зниження темпів приросту виручки в 3 і 4 кварталах цього року.

Зазвичай квартальна виручка соціальної мережі становить близько 13 млрд доларів.

Усього за кілька хвилин власники компанії Facebook встигли втратити сумарно близько 150 млрд доларів. До оголошення фінансових результатів акції компанії перебували на історичному максимумі, адже за 2018 рік вони змогли вирости на 23%. Квартальний звіт компанії виявився гіршим, ніж цього могли очікувати аналітики.

Це перший випадок з 2015 року, коли результати гірші від очікуваних аналітиками. У звіті сказано, що виручка компанії за квартал змогла вирости на 42% і сягнула 13,2 млрд доларів, але аналітики розраховували, що цей показник виросте до 13,3 млрд.

Добова аудиторія соціальної мережі склала 1,47 мільярда. Кількість користувачів у Європі скоротилася на 3 мільйони, але в США і Канаді показник не змінився.

Читайте: закрила відгуки на сторінку через обвал рейтингу

Нагадаємо, компанія з аналізу даних Cambridge Analytica, яка працювала над президентською кампанією президента США Дональда Трампа, незаконно отримала доступ до даних більш ніж 50 млн користувачів Facebook (за іншими даними - 87 млн).

Цукерберг визнав помилки на тлі скандалу про використання особистих даних і закрив доступ до будь-яких послуг для компанії Cambridge Analytica. Засновник Фейсбуку втратив понад $5 млрд через витік даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram