ГоловнаСвіт

Facebook повідомив про витік даних 87 млн користувачів

Близько 1,1 мільйона з них перебувають у Великобританії.

Facebook повідомив про витік даних 87 млн користувачів
Фото: Depositphotos/MichalLudwiczak

У Facebook заявили, що, ймовірно, компанія Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до даних близько 87 мільйонів людей, а не 50 мільйонів, як повідомлялося раніше.

Бі-бі-сі повідомляє, що близько 1,1 мільйона з них перебувають у Великобританії.

Крім того, соціальна мережа підтвердила, що деякі дані стосувалися людей, які проживають за межами США. Водночас більшість є американськими громадянами.

Нагадаємо, Facebook заблокував компанію, яка збирала особисті дані користувачів. Згідно із заявою Facebook, професор психології Кембриджського університету Олександр Коган створив на платформі соцмережі додаток під назвою "This is your digital life", який повинен був складати психологічний портрет користувача.

Додаток запитував дозвіл на доступ до особистої інформації, включаючи місце проживання, список друзів, інформацію про "лайки". Пізніше Коган передав інформацію про користувачів третім особам, зокрема і Cambridge Analytica.

У зв'язку зі скандалом, гендиректора британської компанії Cambridge Analytica усунули від роботи через звинувачення у використанні особистих даних 50 млн користувачів Facebook.

Цукерберг визнав помилки на тлі скандалу про використання особистих даних. Facebook закрив доступ до будь-яких послуг для компанії Cambridge Analytica. Засновник Facebook втратив більш ніж $5 млрд через витік даних 50 млн користувачів Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram