ГоловнаСвіт

У Росії вирішили створити інформагентство "для боротьби з американською гегемонією"

У ФАН заявили, що громадяни США "не отримують об'єктивну інформацію про події в Америці".

У Росії вирішили створити інформагентство "для боротьби з американською гегемонією"
Фото: EPA/UPG

Федеральне агентство новин Росії (ФАН) оголосило про створення нового англомовного інформагентства під назвою "USA Really. Wake Up Americans".

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Федеральне агентство новин не збирається миритися з гегемонією влади США в інформаційному полі і оголошує про запуск проекту "Прокинься, Америко!". У травні 2018 року почне працювати інформаційне агентство "USA Really. Wake Up Americans", яка зосередиться на просуванні інформації та проблем, які замовчуються великими американськими виданнями, підконтрольними політичній еліті США", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що для роботи над проектом "запрошуються журналісти й автори, які знають англійську мову".

У ФАН заявили, що "громадяни США не отримують об'єктивну і незалежну інформацію про події, що відбуваються на території Америки і в усьому світі", а "інформаційний потік, який спрямований на дискредитацію Російської Федерації з боку США і їх союзників, не повинен залишатися без відповіді з боку російських засобів масової інформації".

Напередодні ФАН повідомило про блокування своїх акаунтів у мережах Facebook і Instagram. Нагадаємо, ФАН пов'язане з "Агентством інтернет-досліджень", яке було занесено до санкційного списку Мінфіну США у зв'язку з втручанням в американські вибори 2016 року.

Нагадаємо, з 1 квітня російський пропагандистський телеканал Russia Today припинив мовлення у Вашингтоні.

У лютому цього року США виділили $40 млн на боротьбу з іноземною пропагандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram