ГоловнаСвіт

США виділять понад $170 млн країнам Балтії на військову допомогу

Ще 3 млн доларів - на боротьбу з російською дезінформацією.

США виділять понад $170 млн країнам Балтії на військову допомогу
Фото: EPA/UPG

США пообіцяли надати країнам Балтії близько 170 млн дол. на військову допомогу і 3 млн дол. на боротьбу з дезінформацією. Про це повідомляють у заяві Білого дому за результатами зустрічі президента Трампа з лідерами Латвії, Литви та Естонії.

"США планують надати близько 100 млн дол. на закупівлю великокаліберних боєприпасів і понад 70 млн дол. на навчання військових і на закупи спорядження, щоб підвищити рівень підготовки національних збройних сил Естонії, Латвії і Литви", - йдеться в документі.

Також США мають намір продовжити зміцнювати систему безпеки в прибалтійському регіоні в рамках двох спеціальних програм (FMF і IMET).

"США зобов'язуються виділити 3 млн дол. на зміцнення громадської та інституційної стійкості до дезінформації шляхом зміцнення незалежних ЗМІ, державних телемовників та грамотності в галузі засобів масової інформації в цьому регіоні", - наголошується в повідомленні.

Також вказано, що понад 5 тисяч військовослужбовців США приєднаються до багатонаціональних сил цього року в рамках найбільших у Балтійському регіоні військових навчань SABER STRIKE.

Раніше повідомляли, що протягом зустрічі в Білому домі з лідерами країн Балтії Трамп заявив, що "ніхто ще не займав більш жорсткої позиції щодо Росії", ніж він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram